Gi pinnsvin kun vann, alt annet er en myte!

Pinnsvin tåler ikke laktose. Pinnsvinet blir sykt og kan få tarmkatarr med kraftig diaré, noe det kan dø av. Laktosefri melk inneholder 0,01 gram laktose per 100 gram. Det er ikke mye, men det er nok, mer enn nok. Whiskas melk er ikke noe alternativ, den inneholder mye sukker, dessuten inneholder det også rester av melk, som igjen er lactose.

Får pinnsvin diaré vil kroppen fort bli tappet for væske på samme måte som når mennesker får diaré. Uten ekstra tilførsel av væske kan væskemangel gjøre oss enda sykere, så også med pinnsvin. Vi bor i et varmt hus, har en seng og ligge i, har kanskje noen rundt oss som hjelper med vann og mat. Det har jo ikke et pinnsvin. Kanskje blir det dehydrert, kaldt og finner ikke vann, eller er for sykt til og finne dette selv.

Så hva skjer da? Da vil pinnsvinsvinet ha en stor risiko for og dø. Hva er det pinnsvinet egentlig dør av? Jo blant annet væskemange og matmangel. Da får pinnsvinet problemer med og opprettholde riktig kroppstemperatur. Da er faren for at pinnsvinet dør stor.

Pinnsvinet mangler et enzym og ved lav kroppstemperatur vil spyfluene misforstå og tro at pinnsvinet er dødt. Spyfluene legger egg i det levende pinnsvinet, de vil utvikle seg til larver og de vil bruke pinnsvinet som matfat, inntil pinnsvinet dør en lang og smertefull død.

Før ga man gjerne melk til pinnsvin, men vi ga også hunder sjokolade, eller rosiner og druer til en katt.

I dag vet vi at hunder ikke bør skal ha sjokolade fordi de kan dø av det.

I dag vet vi at katter ikke skal få rosiner eller druer, fordi de kan dø av det.

I dag vet vi også at pinnsvin kan dø av melk

Gi vann, pinnsvin er helt fornøyde med vann. Vil du gi litt ekstra, gi tørrfôr for katt eller liten hund