Blom Flåttesen

Kjempen som nesten ble spist opp av flått

pinnsvin-flottDet var godt å komme ut av dvalen etter en lengre vinter. Stor og fin inntok jeg våren og begynte å tusle rundt under hekker og i langt gress. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, du skjønner jeg ser egentlig veldig dårlig, kanskje stakk jeg meg på en kvist under en hekk, eller så klødde jeg på meg ett lite sår på øyet. Vondt fikk jeg uansett. Veldig vondt! Jeg hadde vondt i øyet i flere dager og jeg kjente jeg hovna veldig opp, og ikke ble jeg bedre heller. Jeg hadde gått gjennom noe høyt gress, og da fikk jeg masse flått. Ikke noen, men mange, mange, mange. De plagde meg mye. Så til slutt satte jeg meg sent en kveld på trappa til en dame som heter Renate. Nå orket jeg ikke mer.

Hun er glad i dyr, så hun forsto at her måtte hun hjelpe meg. Hun løftet meg opp og kikket på meg. Hun så at det var noe rart med det ene øyet mitt, og da visste hun akkurat hva hun skulle gjøre. Hun ringte til Pinnsvinhjelpen og lurte på om en av de kunne komme å kikke på meg. Hun fra Pinnsvinhjelpen kom kjørende for å ta en kikk på meg. Hun så fort at øyet mitt var dårlig. Det kom grønt puss ut fra det, og det så ut til å stå en kvist ut av det. «Å nei og nei, han her må jeg ta med hjem og stelle» sa hun, og det gjorde hun. På vei hjem sa hun at jeg skulle hete Blom etter Blomvika, plassen jeg ble funnet.

Hjemme veide hun meg og fant ut at jeg var en skikkelig stor kar på hele 1350 gram. Hun ordna til et stort bur i stuen, gav meg vann og mat, og et stort håndkle som jeg kunne tulle meg inn i. Før hun la meg inn i buret, så fikk jeg smertestillende for øyet og noen dråper bak i nakken som visstnok skulle ta flått. Jeg var skikkelig sliten og det var så godt at øyet ikke verka mer, så jeg sovna liggende på siden og sov godt og lenge.

Dagen etterpå tok hun meg med til veterinæren. Hjerte og lunger hørtes fine ut, men øyet var de ikke sikker på hvordan det var med. Vi fikk med øyesalve som jeg skulle få 4 ganger om dagen etter at øyet var renset med saltvann. Hjemme igjen gikk hun i gang med å rense øyet mitt, jeg var veldig flink og lot henne få lov til det. Det var veldig godt å få stelt det. Mens hun holdt på så hun at jeg hadde noen flåtter rundt øyet mitt, 5 flott satt det helt inntil øyelokket mitt. Disse plukka hun av meg. Mens jeg lå der begynte hun å kikke etter flere flått, og jammen fant hun ikke flere … mange flere. Da hun hadde plukka rundt 50 stk sa hun at jeg skulle få nytt navn: Blom Flåttesen … Og da det ikke var flere å plukke av meg, hadde hun plukka over 200 flåtter fra lille meg. Ikke rart det hadde klødd noe innmari, svidd og plaget meg. Hadde flåtten få være på meg lengre så hadde de nok sugd meg tom, spist meg helt opp. Jeg tror jeg må ha klort øyet mitt når jeg skulle prøve å få bort flåtten. Det var ingen pinne i øyet mitt, bare mye puss og rusk som hadde bygd seg ut. Det forsvant andre dagen med medisin. Øyet mitt ble veldig mye bedre med en gang flåttene ble tatt bort og medisinen fikk virke. Trengte bare medisin i 5 dager, så var det bra igjen. Blind på det ene øyet ble jeg, det er helt hvitt! Det plager meg ikke noe særlig, jeg bruker bare nesen min til å snuse meg frem, og det ene gode øyet ser jeg med.

Nå har jeg fått hvilt ut, blitt kvitt alle de ekle blodsugerne og spist godt, så nå er jeg klar til å komme meg ut i naturen igjen. Jeg gleder meg til å tusle under hekker igjen. Ikke sikkert jeg hadde kunne gjort det så veldig mye lenger hadde det ikke vært for Renate som tok meg inn, kontaktet Pinnsvinhjelpen som tok meg med til veterinæren og som stelte meg frisk igjen.